به گزارش خبرنگار سرويس جامعه مشرق، مرضيه وحيد دستجردي به مناسبت هفت جهاني شير مادر گفت: علاوه براين احتمال بروز دردهاي قولنجي، اختلالات آتوپي و اگزما در شير مادرخواران کمتر بوده و مشکلات قلبي و عروقي دراين نوزادان در آينده کمتر بروز مي کند.
وي افزود: شيرمادر از نظر بهداشتي کاملا سالم بوده و هيچگونه ترکيب ساختگي، ماده نگهداريکننده و مصنوعي ندارد.
اين متخصص زنان و زايمان با اشاره به اينکه شيرمادر به عنوان يک غذاي کامل به تنهايي تمام نيازهاي تغذيهاي شيرخوار از جمله آب بدن او را در 6 ماه اول عمر تامين ميکند گفت: پروتئين، چربي و مواد قندي موجود در شيرمادر بهترين و مناسبترين نوع بوده و تناسب مواد مختلف غذايي آن درحد ايدهآل است.
وي اضافه کرد: هضم شيرمادر از شير خشک آسانتر و اکثر مواد غذايي موجود در آن به طور کامل جذب بدن نوزاد ميشود.
وزير بهداشت با اعلام اينکه ترکيب شير مادر با سن شيرخوار، فصول سال، مدت شبانه روز و حتي در يک نوبت شيردهي تغيير ميکند، بيان داشت: بخش اول شير مادر آبکيتر بوده و پروتئين بيشتري دارد و اشتهاآور است و بخش آخر شيرمادر به مقدار 3 برابر چربي بيشتري از بخش اول دارد و موجب سيرشدن نوزاد ميشود.
دستجردي، شيرمادر را به دليل کمتر بودن مقدار پروتئين و املاح آن نسبت به شيرخشک براي نوزادان نارس قابل هضم تر دانست و گفت: پروتئين شيرمادراني که نوزاد نارس به دنيا ميآورند 20 تا 30 درصد بيشتر از مادراني است که نوزاد رسيده بدنيا مي آورند، بنابراين اين شير از لحاظ غذايي براي اين نوزادان ايدهآل است.
کد خبر 2186
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۳۷
- ۰ نظر
- چاپ
وزير بهداشت گفت: شير مادر مواد ضدعفوني عديده اي دارد که موجب کاهش عفونتهاي گوارشي، اسهال، تنفسي،گوش،ادراري و مننژيت مي شود.